Prodej vánočních stromků začal i na městských sádkách v Plzni

5. prosinec 2022 17:38, aktualizováno

Na řadě míst už začal letošní prodej vánočních stromků. Koupit si je můžeme u supermarketů nebo přímo od pěstitelů. Že se blíží Vánoce, poznáme každý rok také na sádkách u rybníka Košinář v Plzni.

Prodej vánočních stromků na plzeňských sádkách

Na sádky už můžeme pro stromek také zajet. A co je na nich speciálního? Nejedná se totiž o stromky, které se pěstují kvůli vánoční tradici na plantáži, nýbrž o kusy vyřezané z nezalesněných míst. „Vyřezali jsme 700 stromků z elektrovodů, tedy z ploch, které nejsou určeny pro budoucí les,“ vysvětluje Richard Havelka, vedoucí úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně.

Prodej vánočních stromků na plzeňských sádkách

Sádky mají svoje stálé zákazníky, někteří sem jezdí pravidelně už řadu let. Dle jejich slov je pro ně smysluplnější koupit takovýto výřez než stromek z plantáže. Letos mohou vybírat především z borovice a smrku pichlavého, a to ve výšce 1–3 metry. Cena zůstává v porovnání s loňským rokem stejná a pohybuje se od 150 do 350 korun.

Vánoční stromky se na městských sádkách budou prodávat každý den od 10:00 do 17:00 hodin, a to do vyprodání zásob, nejpozději však do 16. prosince. Tehdy zde začne prodej vánočních ryb – tentokrát kaprů z třemošenského rybníka.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio