Propolis pomáhá nejen proti virům. Pokud nejste alergičtí, můžete ho užívat vně i vnitřně

Každý pátek v 18 hodin vám nabízíme pořad plný informací, rad a inspirace z oblasti hobby.

Využití propolisu pro lidské zdraví přibližuje fytoterapeutka Monika Šedivcová. Propolis je součástí řady přípravků, vedle potravinových doplňků se jedná také o kosmetiku.

Domácí filtrování pitné vody má svá úskalí. Na nebezpečí pomnožení bakterií upozorňuje klatovský hygienik RNDr. Svatopluk Krýsl.

Koníčkem 78leté rybářky Jaroslavy Hanzalové ze Sytna u Stříbra je vázání mušek. Martině Sihelské ukázala, jak se vyrábí tzv. suchá muška.

Kterou zeleninu je třeba v říjnu sklidit a která ještě může zůstat na záhonech? Jak zeleninu skladovat? Odpovídá Silvie Hašlová z plzeňské komunitní zahrady Pěstírna DEPO.

Autorka květinových kuchařek Jana Vlková je toho názoru, že na podzim bychom si měli osladit život. Můžete vyzkoušet její recept na levandulové bábovičky.

O pravidelné podpoře zájmových spolků ze strany města Plzně si povídáme s Dagmar Svobodovou, vedoucí odboru životního prostředí plzeňského magistrátu.

Houbové gastronomii se věnuje Juraj Macúch z Černíkova na Klatovsku. Říká, že profesionálně spojil houbaření, mykologii a gastronomii a tím si splnil svůj celoživotní sen.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio