Rádio Ukrajina skončí v DAB+ multiplexech RTI cz a Teleko

22. prosinec 2022, aktualizováno

Ke konci roku 2022 bude ukončena distribuce Rádia Ukrajina v multiplexech českých privátních operátorů. Stanice bude odstraněna 31. prosince ze sítí RTI cz a Teleko. Provozovatel už o tomto kroku informoval Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Šíření původního vysílání Ukrajinského rozhlasu v síti ČRo DAB+ pokračuje beze změny.

Vysílání Rádia Ukrajina v DAB+ multiplexech operátorů RTI cz a Teleko trvalo o něco více než půl roku. Stanice patřící do portfolia rozhlasové skupiny Media Bohemia se v těchto programových nabídkách objevila začátkem května. DAB+ byl jedinou distribuční platformou, kde bylo možné naladit Rádio Ukrajina klasickou cestou, tedy pozemně. Webové stránky stanice jsou k dispozici na adrese https://radioukrajina.cz/.

Media Bohemia uvedla, že informace, které se objevily v souvislosti s koncem stanice, nejsou pravdivé a ukončení distribuce se týká pouze DAB+. „Stanice je primárně určena pro ukrajinskou komunitu žijící na území ČR a pro tuto cílovou skupinu posluchačů se aktuálně šíření prostřednictvím technologie DAB+ jeví jako krajně neefektivní. Dle našeho poznání ani cílová skupina přijímače DAB nevlastní a preferuje proto poslech na jiných platformách," uvedla Zuzana Nevoralová, manažerka komunikace Media Marketing Services.

autor: lukpo
Spustit audio

Související