Radovánek hlásí větší zájem o kroužky než vloni

10. září 2020 09:35

Středisko volného času Radovánek v Plzni se připravuje na otevření kroužků pro děti. Zájem je podle provozovatelů letos větší než vloni. Kvůli opatřením proti koronaviru budou v letošním školním roce muset děti i lektoři dodržovat přísnější hygienická pravidla. 

„Když vstoupíte do Radovánku, tak děti v recepci mají připravenou dezinfenci a recepční je uvede a řekne jim, co mají udělat při vstupu. Potom se děti převlečou v šatně a jdou do svých tělocvičen. Máme tu tělocvičnu, ve které trénují judisti, gymnastky nebo třeba sebeobrana. Celé dopoledne tu dvě paní uklízečky uklízí a dezinfikují celou budovu, “ řekla vedoucí gymnastiky a veškerého sportu, Martina Housarová.

Středisko volného času Radovánek v Plzni je připraveno na první děti

Kromě sportovních kroužků, nabízí Radovánek také zájmové činnosti zaměřené na výtvarnou výchovu a keramiku. I tam kromě potřebných pomůcek letos musí být samozřejmě připravená dezinfekce. „Děti si hned při vstupu umyjí ruce, nosí si svůj ručník, a potom si je ještě ošetří dezinfekcí. To samé když potom odcházejí," popsala vedoucí výtvarného a keramického kroužku, Běla Kavinová.

Na děti letos čekají stovky zajímavých kroužků

Středisko volného času Radovánek v Plzni je připraveno na první děti

Na letošní školní rok plzeňský Radovánek připravil skoro 360 kroužků a v nich mají pro žáky, děti a další uchazeče téměř 5500 míst. V současnosti je obsazená skoro čtvrtina.

„Letos máme už o pět set dětí po prázdninách více přihlášeno. Kapacitu jsme navýšili, protože přibylo 25 úplně nových kroužků. Máme spoustu nových sportovních kroužků i novinky, především z oblasti přírodních věd, technických kroužků, ale i kreativních dovedností, atletiky a podobně,“ popsala ředitelka Radovánku, Eva Tischlerová.

Na kroužky je možné se hlásit až do 10. prosince, a to prostřednictvím přihlašovacího systému na webových stránkách www.radovanek.cz.

První kroužky začnou na pracovišti v Pallově ulici v Plzni 14. září, další střediska Radovánku otevřou 1. října 2020.

autoři: Martina Klímová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio