Rady do kuchyně: Aby mák nezhořkl, fígle na snadné vyválení těsta a kouzla s kokosem
Zkusili jste někdy vysypat formu na bábovku kokosem namísto mouky? Kokos můžete využít i do dětské krupicové kaše.
Dnes mám pro vás těchto pár praktických rad:
Zkusili jste někdy vysypat formu na bábovku kokosem namísto mouky? Bábovka je po upečení voňavější a její chuť výraznější.
Pokud jste opravdoví milovníci kokosu, můžete s ním posypat i čerstvě usmažené, ještě horké koblihy nebo krupicovou kaši.
A teď ještě další tipy. Umletý mák nezhořkne, když do něj přimícháte trochu cukru.
Těsto lépe vyválíte, když ho vložíte mezi dva kusy igelitu. Nebudete potřebovat tolik mouky a váleček zůstane čistý.
Když pečete lívance, použijte na vymazání lívanečníku kousek nesoleného špeku. Uvidíte, jak budou křupavé a voňavé.
Vaše Iva Hüttnerová
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.