Rady do kuchyně: Aby mák nezhořkl, fígle na snadné vyválení těsta a kouzla s kokosem

Zkusili jste někdy vysypat formu na bábovku kokosem namísto mouky? Kokos můžete využít i do dětské krupicové kaše.

Dnes mám pro vás těchto pár praktických rad:

  • Zkusili jste někdy vysypat formu na bábovku kokosem namísto mouky? Bábovka je po upečení voňavější a její chuť výraznější.

  • Pokud jste opravdoví milovníci kokosu, můžete s ním posypat i čerstvě usmažené, ještě horké koblihy nebo krupicovou kaši.

  • A teď ještě další tipy. Umletý mák nezhořkne, když do něj přimícháte trochu cukru.

  • Těsto lépe vyválíte, když ho vložíte mezi dva kusy igelitu. Nebudete potřebovat tolik mouky a váleček zůstane čistý.

  • Když pečete lívance, použijte na vymazání lívanečníku kousek nesoleného špeku. Uvidíte, jak budou křupavé a voňavé.

Vaše Iva Hüttnerová

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.