Ředitel bazénu: Pokud bude zavřeno tři neděle, přijdeme o 800 tisíc

13. říjen 2020 11:00

Vláda uzavřela minulý čtvrtek sportoviště. Ze dne na den musel provozovatel bazénu v Plzni na Slovanech řešit množství problémů vyplývajících z tohoto nařízení.

Vláda uzavřela kvůli koronaviru bazény. Už během jarního výpadku vznikly Plaveckému klubu Slavia VŠ Plzeň velké starosti a teď se situace dál komplikuje. Zastavení provozu obnášelo tisíce telefonátů jak zaměstnancům, organizacím, které si dráhy a jiné prostory pronajímali, tak všem žákům plavecké školy.

Tato rozhodnutí vlády nejspíše přinesou i značné ekonomické důsledky. „Už na jaře nám jako provozovateli vznikla ztráta 1,5 milionu korun, my jsme nezisková organizace a tím pádem nedisponujeme volnými finančními prostředky. Počítáme s tím, že pokud bude zavřeno tři neděle, tak nám ztráta naroste o dalších 800 tisíc,“ vysvětlil Tomáš Kotora, ředitel Plaveckého areálu města Plzně.

Pro sportovce z plaveckého klubu může uzavření znamenat konec sezóny

Pro plavce, kteří potřebují mít tzv. cit pro vodu, je uzavření bazénů velkým problémem. Tento cit se ztrácí totiž velmi rychle. „Pokud je zavřeno víc jak 3 týdny a vy máte naplánováno, že třeba za měsíc bude Mistrovství České republiky, tak v podstatě pro vás skončila sezóna," doplnil ředitel bazénu.

V uplynulých dnech skončila v areálu na Slovanech další část rekonstrukce a během této dvoutýdenní pauzy se chystá dokončit dětské brouzdaliště a přibydou i nové vířivky. Bazén však potřeboval testovat nově vytvořený systém, což bez návštěvníků není možné.

Provozovatelé bazénu doufají, že se otevře co nejdříve a vzhledem k tomu, že si v této době máme zvyšovat fyzickou i psychickou odolnost, nabádají k plavání a návštěvě jejich areálu. „Přijďte nás a všechny neziskové organizace podpořit, protože to budeme od vás návštěvníků potřebovat,“ uzavřel Tomáš Kotora.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio