Regionální síť 17 mění vysílací kanál, DVB-T novinka se týká kanálů Plzeň TV i Mňam TV

27. květen 2019

Přeladění kanálu se dotkne všech domácností, které přijímají televizní signál na klasickou pokojovou nebo venkovní anténu, případně společnou televizní anténu.

V pátek 31. května dojde ve večerních hodinách k přeladění Regionální sítě 17, která svým signálem ve standardu DVB-T zásobuje západočeskou metropoli. Místo dosavadního kanálu 37 bude nově využit kanál 27. Změna je nutná z důvodu úprav ve využití kmitočtového spektra 470 až 960 MHz. Součástí multiplexu jsou programy Plzeň TV, Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV. Všechny jsou k dispozici ve standardním rozlišení. O novince informoval novináře Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz, která tuto síť provozuje.

„Přeladění kanálu se dotkne všech domácností, které přijímají televizní signál na klasickou pokojovou nebo venkovní anténu, případně společnou televizní anténu. (…) V případě bytových domů s STA bude třeba provést úpravy, které se odvíjí od typu systému v daném domě. Zdaleka nejpoužívanějším typem je systém s kanálovými vložkami a ty bude při změně kanálu potřeba vyměnit. Pro domy s programovatelným anténním zesilovačem bude potřeba jen zásah technika a úprava softwarového nastavení. Třetí variantou je systém se širokopásmovými zesilovači, zde bude řešení záležet na použitém typu,“ informoval Kropáček.

autor: lukpo
Spustit audio

Související