Řidiče v Plzni od pátku 1. března opět čeká dopravní omezení. Začíná rekonstrukce Studentské ulice

27. únor 2019 09:45

Opravovat se bude úsek od Gerské ulice k sídlu Hasičského záchranného sboru. Bude stát 195 milionů korun a její součástí bude i stavba boleveckého kanalizačního sběrače.

Stavba a dopravní opatření je rozdělená na čtyři etapy. Pro auta zůstane ulice většinou částečně průjezdná. Očekává se však hned zpočátku i úplná uzavírka, až se bude pokládat potrubí pro kanalizační sběrač.

„To znamená, že se ve středu stavby vyhloubí osmimetrová jáma, kde se uloží potrubí o průměru 1,4 metru. Vzhledem k potřebným manipulačním prostorům musíme Studentskou ulici zcela uzavřít. Objízdná trasa povede po staré Karlovarské ulici. Což bude po dobu zhruba dvou až tří měsíců,“ řekl provozní náměstek plzeňského Ředitelství silnic a dálnic Michal Syřínek.

Dopravně nejnáročnější etapa

V této etapě rekonstrukce budou kamiony jezdit přes Kozolupy: od Karlových Varů ve směru do Plzně budou sjíždět na Nové Hospodě a do Plzně dojedou po silnici od Stříbra. Stejné to bude ve směru od Plzně. Osobní vozy ve směru na Karlovy Vary a zpět pojedou přes starou karlovarskou silnici, podél jezírka. Po dokončení první tříměsíční etapy, tedy po opravě pravého pruhu Studentské ulice v obou směrech, budou s omezením vpuštěny osobní vozy.

Kvůli dopravě na sídliště se v první etapě ponechá křižovatka do Krašovské ulice a silnice k čerpací stanici Tank Ono.

II. etapa rekonstrukce Studentské ulice v Plzni

Stavba má tři investory - státní Ředitelství silnic a dálnic, které zaplatí zhruba polovinu ceny stavby, dále městskou firmu Vodárna Plzeň a město, které bude opravovat hlavně chodníky a zastávky.

Přibydou jízdní pruhy i parkovací stání

„V rámci stavby je navrženo: zvýšení počtu jízdních pruhů v křižovatce s Gerskou ulicí, směrem do centra. Rekonstrukce stávajících zálivů autobusových zastávek, vytvoření nového zálivu ve Studentské ulici před křižovatkou s ulicí Krašovskou a výstavba podélných parkovacích stání v ulici Žlutické a Krašovské,“ popsal změny ve Studentské ulice ředitel plzeňského Ředitelství silnic a dálnic Zdeněk Kuťák.

Celá rekonstrukce druhé části ulice, jejíž první úsek se dokončil loni, má být hotová do poloviny příštího roku.

autoři: Jana Kosová , jik | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související