Řidiči se musí obrnit trpělivostí, začala oprava na Chodském náměstí v Plzni

7. listopad 2022 21:34, aktualizováno

Na příštích několik týdnů ovlivní dopravu v Plzni oprava Chodského náměstí, která odstartovala v pondělí 7. listopadu. Práce se týkají především středového ostrůvku na přechodu pro chodce před SPŠ stavební.

Ostrůvek už nesplňuje platné normy a je třeba ho upravit a rozšířit tak, aby bylo místo pro chodce bezpečnější. Opravou projdou také zálivy obou zastávek pro autobusy, chystá se výměna povrchu vozovky a vodorovného dopravního značení.

„Omezení se netýkají hlavní Klatovské třídy, nýbrž pouze ulice Edvarda Beneše. Zde bude uzavřen vždy pouze jeden pruh, druhý zůstane průjezdný,“ popisuje náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. V první etapě bude uzavřen směr do centra, v druhé řidiči pro změnu neodbočí z Chodského náměstí do ulice Edvarda Beneše. V obou případech povede objížďka ulicí Dobrovského, kam se také dočasně z náměstí přesunou obě autobusové zastávky.

Celková investice by neměla přesáhnout 3 miliony korun. Práce jsou naplánovány přesně na měsíc, tedy do 7. prosince. „Chtěl bych poprosit řidiče, aby v následujících týdnech zvážili, jestli je opravdu nutné projíždět zde autem, nebo zda by mohli využít MHD a tím tomuto frekventovanému místu ulevit,“ uvádí Aleš Tolar.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio