Rocková stanice STAR FM spustila celostátní verzi, v DAB+ zůstává regionální

7. listopad 2022

Německá rocková stanice STAR FM spustila ve druhé polovině října celostátní program. K dispozici je kromě webových stránek programu také na online platformách, jako je TuneIn nebo Radioplayer. Klasické terestrické vysílání, ať už jde o DAB+, případně FM, zůstává věrné regionálnímu vysílání vždy pro danou oblast.

Na platformě DAB+ lze stanici STAR FM naladit například v Berlíně a Braniborsku na kanálu 12D, případně v Norimberku na kanálu 10C, kde se stanice dělí o vysílací čas s Radiem Z. Na spuštění celoplošné online verze bez regionálních reklam upozornil portál Satellifax. Rozhlasové multiplexy pro Berlín/Braniborsko a Norimberk lze naladit na omezeném území Čech. V prvním případě zejména na severu republiky, ve druhém v Plzeňském kraji.

Satellifax označuje STAR FM v tuto chvíli za třetí rockovou stanici s celoplošnou verzí, po Rock Antenne a Radiu BOB!. I tyto programy je možné bez problémů přijímat zejména na území Čech. Rock Antenne je v celostátní verzi součástí programové nabídky druhého celoplošného multiplexu Antenne Deutschland na kanálu 5D, Radio BOB! je k dispozici v síti DR Deutschland na kanálu 5C. Rock Antenne Bayern je pak k dispozici v bavorských nabídkách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související