Rok 2022 přinesl v Německu nové vysílače i další multiplexy, další regiony se otvírají DAB+

19. leden 2023

Naši západní sousedé pokračovali v loňském roce v realizaci kroků na posílení digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Organizace Digitalradio Deutschland ve výroční zprávě upozornila, že bylo učiněno několik kroků, které ovlivní pozitivně vývoj i v roce 2023.

Pokrytí celoplošných i regionálních sítí DAB+ nadále roste. Například operátor Media Broadcast dále konsolidoval síť prvního národního programového souboru DR Deutschland v sedmi spolkových zemích a zajistil tak lepší příjem devíti soukromých a čtyř veřejnoprávních programů skupiny Deutschlandradio. Bayerischer Rundfunk rozšířil síť DAB+ vysílačů o šest nových lokalit. Vysílá se deset rozhlasových programů včetně soukromých stanic.

V Hamburku, Dolním Sasku a Sasku zahájily odpovědné orgány výběrová řízení, aby mohly do rozhlasového éteru vstoupit další rozhlasové stanice. Start nových multiplexů v sousední spolkové zemi je naplánován již oficiálně na letošní jaro. Pro dolnosaský státní mediální úřad to bylo první výběrové řízení až na 16 celostátních stanic v DAB+. Ve Svobodném státě Sasko má být nabídka navýšena o 37 nových programů. Sítě budou zachytitelné i v Česku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související