Rokycanská nemocnice rekonstruuje byty pro své zaměstnance

4. březen 2020 09:35

Nemocnice v Rokycanech opravuje dalších sedm bytů pro svůj zdravotnický personál. Nabídka bydlení je jedním z bonusů, kterými chce nemocnice přilákat nové zaměstnance, hlavně pak zdravotní personál jako jsou sestry a sanitáři, ale také lékaře. Ti totiž často v Rokycanech vlastní bydlení nemají.

V domě, ve kterém se rekonstruují byty, bydlí nejen zdravotnický personál, ale také medici. „Bydlím ve Starém Plzenci, takže pro mě je to praktické, že máme ubytovnu hned u nemocnice. Hlavně když docházíme ráno na hlášení nebo na naši praxi,“ uvedl student Tomáš, který studuje medicínu v Plzni a v Rokycanské nemocnici je na lékařské praxi.

V bytovém domě, který Rokycanská nemocnice rekonstruuje je celkem 16 bytových jednotek. „Tři byty se opravovaly už loni, letos je na řadě sedm bytů. Zbývajících šest bytů by se mělo rekonstruovat v příštím roce. V plánu je samozřejmě i čtvrtá etapa, která by se týkala nebytových částí společných prostor, jako jsou chodby, sklepy a další prostory domu. Teď se rozbíjí původní bytové jádro, protože to se bude dělat kompletně celé. Interiér bude nový včetně, podlah, omítek, výmalby, oken a dveří,“ popsal mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Nové byty přinesly nemocnici nové zaměstnance

Dispozice bytů bude 1+1. V každém bude jeden samostatný pokoj a jeden pokoj s kuchyňským koutem. K tomu má každý byt nové bytové jádro s toaletou, umyvadlem a sprchovým koutem.

Nabídka bytů je jedním z významných benefitů, který svým budoucím zaměstnancům nemocnice v Rokycanech nabízí. „Samozřejmě to, že má Rokycanská nemocnice k dispozici tento bytový dům a má možnost získat od města nějaké nájemní bydlení ve větších bytech, tak i díky těmto službám sem přichází více nových zaměstnanců,“ doplnil Jiří Kokoška.

Byty pro zdravotnický personál Rokycanské nemocnice by měly být hotové v dubnu letošního roku.

autoři: Karolína Sedláková , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio