Rokycany a Vrčeň mají nejlepší webové stránky v Plzeňském kraji

18. březen 2011

Město Rokycany a obec Vrčeň na jižním Plzeňsku zvítězily v krajském kole 13. ročníku soutěže Zlatý erb o nejlepší obecní webové stránky v Plzeňském kraji. Výsledky byly vyhlášeny na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Stejně jako v minulých letech byla soutěž rozdělena do čtyř kategorií - nejlepší elektronická služba, nejlepší webová stránka obce, nejlepší webová stránka města a cena veřejnosti. Vítěze všech kategorií tedy Rokycan, Vrčeně a Němčovic, oslovil Jiří Blažek.

Většina obcí, které převzaly ocenění, se v anketě umisťuje na předních místech v kraji opakovaně.
Malá obec Němčovice se 132 obyvateli je v kraji se svými internetovými stránkami asi nejúspěšnější. Už v roce 2006 spustila obecní internetovou síť, na kterou mají lidé přístup zdarma. Připojeno je sto procent obyvatel. K řadě cen letos přibyl i diplom za třetí místo v elektronických službách za on-line přenos z jednání zastupitelstva. Němčovice tuto službu spustily ještě dřív, než s ní začal Plzeňský kraj.


Mezi obcemi se na druhém místě umístily Řenče na Plzeňsku, třetí byl Zvíkovec na Rokycansku. Loňský vítěz v kategorii měst, Blovice na jižním Plzeňsku, letos skončil druhý, třetí nejlepší stránky měst má Manětín na severním Plzeňsku.

autor: Jiří Blažek
Spustit audio