Rozhlas a televize Slovenska počítá s dalším rozvojem DAB+

23. prosinec 2022

V úterý 20. prosince se ve facebookové skupině Digitálne rádio DAB+ SK objevil příspěvek přinášející nové informace o plánovaném rozvoji této technologie u našich východních sousedů. Jeho součástí má být mimo jiné spuštění dvou nových vysílačů RTVS. Další rozvoj DAB+ chce veřejnoprávní instituce financovat z úplného vypnutí středovlnného vysílání.

„Rozhlasové programy RTVS budou také v roce 2023 dostupné v síti DAB+ provozované operátorem Towercom. K 1. Leden 2023 vstoupí v platnost nová smlouva, o pokrytí se má starat už deset vysílačů. Jako nové dorazí vysílačky Borský Mikuláš (6D, 10 kW) a Košice - Dubník (10C, 5 kW),“ informoval jeden z členů facebookové skupiny, který však záměrně k vložení příspěvku využil anonymní identitu.

Slovenský telekomunikační regulátor již vydal povolení pro všechny vysílače platná do 31. prosince příštího roku. O plánovaném rozšíření DAB+ sítě RTVS informoval krátce na to také portál SatelitnáTV.sk. Rozhlas a televize Slovenska plánuje pokračovat v rozšiřování pokrytí zejména na jižním a středním Slovensku. V krátkém časovém horizontu má být také zahájen rozvoj doplňkových služeb, jako je například slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související