Rozhlasová stanice 90s90s začala zobrazovat názvy skladeb

31. leden 2023

Provozovatel rozhlasové sítě Antenne Deutschland přistoupil v uplynulých dnech k další technické změně u digitální stanice 90s90s, kterou šíří jako součást své programové nabídky. Nově jsou u tohoto rádia k dispozici informace o právě hraném interpretovi.

„Tři týdny po aktivaci ve druhém celoplošném DAB+ multiplexu nyní rádio 90s90 zobrazuje také aktuálně přehrávaný hudební titul,“ informoval minulý týden portál Satellifax.de. Stanice 90s90s je šířena v rozhlasové síti Antenne Deutschland od konce loňského roku, jednotlivé technické novinky tedy nabíhají postupně. Půjde například i o vysílané logo v rámci slideshow – doplňkových obrázků, apod.

Program je možné přijímat také na území Čech, kde nedochází ke kolizi s vysílači Liberec – Proseč a Trutnov – Černá hora, která oba vysílají v jednofrekvenční síti na kanálu 5D. Bezproblémový příjem multiplexu Antenne Deutschland je možný například v části Ústeckého a Karlovarského kraje nebo v západních Čech. Na naše území mají přesah některé německé vysílače ze Saska a Bavorska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související