Rozhledna na Kotli oslavila sedmé narozeniny

Rozhledna na Kotli u Rokycan oslavila o víkendu sedmé výročí své existence. Kvůli současné epidemické situaci ale město nemohlo uspořádat tradiční oslavu. Přesto si její výročí připomíná.

Rozhledna Kotel slaví 7. výročí

Ještě před pár lety byste na vrchu Kotel u Rokycan našli jen stožár se světelnou navigací pro letecký provoz. Teď už tam ale stojí rozhledna, která o uplynulém víkendu oslavila sedm let. Rokycany si její výročí každoročně připomínaly hromadným výšlapem spojeným s kulturním programem. I letos ale oslavu překazila současná epidemická situace, a tak se někteří lidé vydali alespoň na individuální výlet.

Rozhledna Kotel slaví 7. výročí

Na rozhlednu se vypravila i paní Marie s vnukem Kubou. „K narozeninám bych rozhledně popřál, ať jsou na ni lidé hodní a neničí ji,“ řekl Kuba, který se trochu bál, protože konstrukce se kývá. „Z rozhledny je vidět nejen nejbližší okolí, ale i Šumava,“ popsal další návštěvník, pan Bohumil z Chrástu. Všichni, kteří vystoupali nahoru, si mohli vzít orazítkovanou pohlednici, tu tady připravili zástupci města Rokycany.

Jak připomněl místostarosta Rokycan Jan Šašek, 28 metrů vysoká rozhledna na vrchu Kotel stojí sedm let a město si každoročně připomíná její výročí. „Vloni oslavy nebylo možné pořádat kvůli epidemické situaci a ani letos jsme nemohli zorganizovat žádnou akci, tak slavíme alespoň individuálním výšlapem,“ řekl.

autoři: Karolína Sedláková , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio