Rozlučka fotbalisty Hrošovského s Plzní byla trpká

16. srpen 2019 06:40

Neveselou rozlučku s působením ve Viktorii zažil Patrik Hrošovský, který odchází do belgického Genku. Západočeský tým totiž neuspěl v kvalifikaci Evropské ligy. 

Slovenský fotbalista Patrik Hrošovský přišel do Plzně ještě jako dorostenec a postupně se vypracoval v klíčového hráče Viktorie. Jeho rozlučka před odchodem do Genku ale nebyla veselá. Fotbalisté Plzně budou totiž v této sezóně bez evropských pohárů. Po neúspěšné kvalifikaci Ligy mistrů se neprobili ani do Evropské ligy. V odvetě 3. předkola sice porazili Antverpy 2:1 po prodloužení, to ale na postup nestačilo.

Bylo to dojemné, vzpomínal Krmenčík

„Bylo to dojemné, protože jsem se loučil s fanoušky, ale co se týká týmu, tak s tím se ještě rozloučím," vyprávěl sedmadvacetiletý Patrik Hrošovský, který s Plzní třikrát vyhrál domácí titul, zahrál si v dresu Viktorie Ligu mistrů a v posledních sezónách patřil ke klíčovým hráčům týmu. A že působení slovenského záložníka na západě Čech skončilo neúspěchem v kvalifikace Evropské ligy, litoval útočník Michael Krmenčík. „Mrzí mě to, já když si vzpomenu, co jsme tady spolu s Páťou prožili, bydleli jsme spolu na intru, jsem naměkko," řekl.

Zažil vzestup klubu

Patrik Hrošovský přestoupil do Plzně v 17 letech, a to tehdy do klubu, který se teprve dostával mezi českou elitu. „V té době, kdy jsem přišel, začínala Plzeň zlatou éru. Vyhráli myslím pohár. Občas jsem se dostal potom trénovat i s áčkama, ale to bylo bez šance. Potom nějak postupem času jsem šel na hostování a kariéra šla postupně nahoru," vzpomínal.

Nakonec se slovenský záložník dostal mezi nejlepší ligové hráče a začal o něj být zájem ze zahraničí, jeho dalším klubem bude belgický Genk, plzeňské období si ale bude dobře pamatovat. „Je to strašně moc vzpomínek, přátel, skvělých lidí," bilancoval.

autoři: Mirko Vasić , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio