Saský regulátor očekává spuštění nových DAB+ multiplexů ve druhém kvartálu

1. únor 2023

Ve druhém kvartálu letošního roku očekává saský mediální regulátor SLM spuštění nových digitálních rozhlasových sítí v tamní spolkové zemi. Půjde nejen o očekávanou programovou nabídku DAB+ Sachsen, ale také místní multiplexy. Nezávisle na tom se připravuje na druhou polovinu letošního roku spuštění sítě Antenne DE z vysílače Löbau.

„Mediální rada Saského státního úřadu pro sdělovací prostředky uvolnila cestu, jak umožnit Sasku jednu z největších regionálních a místních nabídek v digitálním rádiu DAB+ v celoněmeckém srovnání. Velký počet programů v celostátním, třech regionálních a lokálních multiplexech DAB+ v pravidelném provozu zajišťuje také ekonomicky udržitelný model,“ uvedl při této příležitosti Markus Heinker, předseda Mediální rady SLM.

Pro SLM jde o důležitý milník pro digitalizaci rozhlasového vysílání v Sasku, protože téměř všichni komerční i nekomerční rozhlasoví vysílatelé, kteří již mají ve spolkové zemi licencipro FM, se zároveň rozhodli i pro DAB+. Přesný termín spuštění multiplexů prozatím stanoven nebyl, ale dlouhodobě se již hovoří o jaru letošního roku, s největší pravděpodobností druhém kvartálu. Ve druhé polovině roku pak odstartuje z Löbau síť Antenne DE.

Kompletní přehled jednotlivých vysílatelů a multiplexů naleznete zde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související