Sedět na koni a cítit se jako Napoleon. I taková přání umí splnit Ježíškova vnoučata

27. prosinec 2018 12:00

Paní Renata Fabiánová z Plzně si přála opět se podívat na svět z koňského hřbetu. Díky Ježíškovým vnoučatům se jí tenhle sen splnil.

Věk může být pouze číslo. Důkazem je třeba 86 letá Renata. Celý život milovala zvířata, především psi a koně. V domově pro seniory si ale o nich mohla maximálně číst. Tajně si ale přála se na koně vyšvihnout a cítit se jako Napoleon.  Přání ve skutečnost proměnila Ježíškova vnoučata - Jaroslava Češková, Martina Půtová a také Petr Herman.

Renatu naložili do auta a vezli jí ke koním. Co všechno na Renatu čeká, jí ale prozradili až přímo na místě, v jízdárně v Plzni Lobzích.

„V Německu jsem kdysi na koních jezdívala. Na závodění jsem si netroufla, ale koně a psi jsem vždycky milovala. Byly tam obrovské stáje. Hned jak jsem tam přijela, všichni koně šli ke mně a pošťuchovali mě. Já se smála a užívala si to, zatímco ostatní omdlívali,“ řekla s úsměvem paní Renata.

Splněný sen o koních

Kromě toho, že se paní Renata s elegancí sobě vlastní vyšvihla do sedla a projela se, vše si po celou dobu náramně užívala. Nadšení v očích střídal zářivý úsměv a sem tam i hozený nějaký vtípek či milá průpovídka.

Kromě tohoto jednodenního královského dárku, ale dostala paní Renata od Petra Hermana i jednu nečekanou nabídku. „Mohla byste sem pravidelně každý měsíc přijít. Zkusíme, zda to půjde i na tom koni. Ale já myslím, že to půjde,“ nabídl pravidelnou návštěvu stájí paní Renatě Petr Herman. A Jaroslava Češková přislíbila, že paní Renatu, vždy když bude chtít, ráda za koňmi doprovodí.

„To se mi ani nezdálo, že by se mi to mohlo splnit. Někdo se ptal, co bych tak chtěla? A já mu řekla, že jednou bych chtěla sedět v sedle jako Napoleon a mávat poddaným, a to se mi splnilo. Byly to nejhezčí Vánoce mého života,“ dodala paní Renata.

autor: jnm | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související