Senioři v Plzni se v těchto dnech oddávají tanci. Začal letní Taneční camp

Plzeňské Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM pořádá v těchto dnech nevšední akci Taneční camp seniorů 2018 aneb Tanec je záležitost srdce, ne věku. Právě dnes se může zúčastnit i široká veřejnost - v Sokolovně Bolevec se uskuteční společenský večer, na kterém se účastníci kempu a lektoři představí se svými vystoupeními.

Taneční camp hostí tanečníky a tanečnice z České republiky i ze Slovenska a je určený pro seniorské tančící skupiny. Účastníky čeká během pěti dní řada workshopů vedených profesionálními lektory, prohlídky Plzně, zmíněný společenský večer a bohatý doprovodný program.

Smyslem kempu je, aby se taneční soubory z Česka a ze Slovenska sešly, vzájemně poznaly, užily si společný čas, naučily se něco nového, získaly inspiraci, aktivně si odpočinuly, kulturně se vyžily, ukázaly, co kdo umí, a společně vytvořily taneční číslo, které bude součástí programu Za dveřmi je divadlo. Ten probíhá ode dneška v rámci festivalu Živá ulice.

Na společenském večeru budou k vidění tance od paso doble až po havajské tance

Dnes v 19 hodin začne společenský večer v sále bolevecké sokolovny, kde senioři předvedou, co všechno umí. Skupina Znojemské grácie má připravené tance paso doble a kankán, skupina ADETA z Plzně se bude vlnit v rytmu chachi a bachaty, country tance předvede soubor Marietta z Prahy, slovenští účastníci přivezli cigánské a havajské tance, ale chybět nebude ani orientální tanec nebo swing.

Jak říkají organizátoři z Totemu, senioři milují tanec ve všech podobách. V centru TOTEM se tančí klasické společenské tance i tance břišní, latinsko americké nebo spontánní meditační a je to pro ně nejenom zábava, ale i cvičení - tanec může nahrazovat případně doplňovat klasické sportovní disciplíny. Letní taneční kemp hostí 80 aktivních tanečníků a je to první akce tohoto typu v Plzni.

autoři: kos , jik
Spustit audio