Seniorky si v klatovském komunitním centru Dotek díky studentkám kosmetické školy užily Beauty day

26. únor 2023 10:25, aktualizováno

Volnočasové aktivity pro seniory, výlety nebo tvoření. To je jen malá část z programu komunitního centra Dotek Oblastní Charity Klatovy. A patří k němu i vzájemné setkávání různých generací. V domáckých prostorách Doteku se sešly třeba studentky místní kosmetické školy a seniorky.

Díky studentkám oboru Kosmetické služby si seniorky užily Beauty day a získaly krásnou manikúru. Některé zúčastněné dámy absolvovaly tuto proceduru poprvé v životě, mezi nimi například devadesátiletá Věra Pojarová. Ze služby, která zahrnovala zpilování nehtů, ošetření kůžičky, výživu a buď lázeň, nebo suchou manikúru, byly seniorky nadšené.

„Spojili jsme se s mistrovou z kosmetické školy a shodli se s ní na tom, že by tato služba byla oboustranně prospěšná,“ říká vedoucí komunitního centra Petra Vlasáková. „Naše klientky, jež celý život trávily péčí o někoho jiného, teď mohou zažít, jaké to je, když se někdo stará o ně."

Dle mistrové Věry Kubíkové jde o milé setkání generací. Beauty day se v Doteku rozhodně nepořádal naposledy a třeba na kosmetiku seniorky pojedou přímo do školního salonu.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio