Seriál běžeckých a turistických výletů rozhýbe návštěvníky Krušnohoří

12. květen 2022

Nadace St. Joachim existuje už 6 let. Podporuje česko-německou spolupráci v Krušnohoří, udržuje místní tradice a ochraňuje zdejší památky. Už za několik dní spustí nový projekt s názvem Stříbrná stopa.

Nadace vznikla v roce 2016 za účelem podpory a prohlubování česko-německé spolupráce v centrálním Krušnohoří, a to zejména v oblastech kultury, vzdělávání a ochrany životního prostředí. Zaměřuje se i na podporu regionální literatury a udržování tradic.

Pro letošní rok si přichystala například jedinečný seriál běžeckých a turistických výletů s názvem Stříbrná stopa, díky kterému si můžete užít krušnohorskou přírodu jinak. Připravené jsou jednotlivé etapy v různých lokalitách Krušnohoří. Na každého účastníka čeká drobné občerstvení a spousta dárků.

„Je to nádherná akce, ve které chceme skloubit udržitelný turismus, poznání zdejší přírody a spojit to i s pohybem, aby se lidé po koroně rozhýbali a poznali se. Nápad vznikl z potřeb místní komunity a rezonoval tak, až se ho ujali dva běžci v naší radě – doktor Svoboda a Štěpán Javůrek. Na každé akci bude patron, který ví o té oblasti něco navíc. Jsou to různé výšlapy i běhy, ale můžete i jen jít,“ uvedla Lena Pintnerová.

Vezeme vám rádia. Chyťte si svůj DAB!

Po skončení celého seriálu bude na účastníky všech etap čekat ohodnocení, lákavé výhry a společné posezení. Z účastníků jednotlivých etap bude vylosován vždy jeden výherce, který navíc v cíli získá rádio DAB od Českého rozhlasu Karlovy Vary.

Start etap bude mezi 9. a 11. hodinou. Startovné bude činit 50 korun a bude použito ve prospěch činnosti pořádající Nadace St. Joachim. Seriál začne už 21. května, přehled všech akcí naleznete zde.

Kam jednotlivé etapy účastníky zavedou? Co dalšího nadace chystá? A jak se ji daří plnit cíle? I na to odpověděla Lena Pintnerová v rozhovoru s Radimem Jehlíkem.

Spustit audio