Seznámení? Dřív ples, dneska internet. Jak postupovat, radí psycholog Jeroným Klimeš

1. září 2020

Před 200 lety fungovaly jako přirozené seznamky plesy nebo procesí. Dneska dominuje internet, soudí psycholog Jeroným Klimeš.

„Pokud se s někým neseznámíte v práci, tak není moc kam jít. Řada lidí nechodí na večírky a přirozené seznamovací procesy tak vymizely. Já nejsem nepřítel seznamek, ale ta pravá seznamovací práce přichází až potom, co se poznáte,“ dodává Jeroným Klimeš.

Jedna schůzka horší než druhá? Pryč!

Jak by mělo seznámení vypadat? „Prvním krokem by mělo být několik delších mailů, do kterých se hlavně muži musí nutit. Pak přijdou na řadu schůzky. Pokud je jedna horší než druhá, tak to samozřejmě nemá cenu. S intimnostmi bych počkal až za nějaký měsíc nebo dva.“

Kam zlatokopky nechodí?

A jak se seznámil Jeroným Klimeš? „Když jdete na jeleny, nemůžete na Václavák, protože pod koněm jich je málo. Já se s mojí ženou seznámil na kurzu, který pořádala organizace Užitečný život.“

„Řekl jsem si, tato žena se nebojí jít mezi tělesně postižené lidi. Multimilionáře mezi nimi nenajde. Proto vím, že je ochotná jít tam, kam zlatokopky nechodí,“ dodává psycholog Jeroným Klimeš.

Kdy je ideální se vzít? Kolik mužů mají ženy ve svém hledáčku? Co když jsou požadavky příliš vysoké?

Spustit audio

Související