Skatepark ve Starém Plzenci bude mít nové a bezpečnější prvky

9. říjen 2019 13:09

Ve Starém Plzenci rozeberou starý skatepark. Ale jen proto, aby na jeho místě postavili nový, odolnější a bezpečnější. A hotový by měl být ještě letos.

Starý Plzenec ještě letos začne s opravou skateparku. V provozu je už deset let a v současné době jsou jeho prvky hodně opotřebované, nevyhovující a poslední technické kontroly prokázaly, že dokonce i na hraně bezpečnosti.

Zástupci města nechají všechny prvky v parku demontovat a už nyní se vyrábějí nové, odolnější. „Náklady na nový skatepark se pohybují kolem 1,5 milionu, město vše hradí ze svého rozpočtu. Prvky tam budou obdobné jako ve starém skateparku a hotovo by mělo být ještě v letošním roce,“ řekla starostka Vlasta Doláková. Typy nových prvků a jejich rozmístění konzultovali zástupci města se samotnými uživateli skateparku.

Venkovní posilovna i parkour

Celý Areál sportu, který je nedaleko školy, je podle starostky bezpečnou lokalitou. Navštěvují ji maminky s malými dětmi, dospívající mládež i dospělí. Už je tam dětské hřiště, víceúčelové hřiště pro míčové hry a také workoutové hřiště, což je zjednodušeně řečeno venkovní posilovna, kde se na různém nářadí pracuje s vahou vlastního těla.

Teď v lokalitě bude nový skatepark a do budoucna by tam mělo vzniknout ještě parkourové hřiště. To je další oblíbená disciplína mezi mládeží, kdy se snaží dostat z jednoho místa do druhého a překonat při tom různé překážky pomocí přeskoků.

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio