Škatulkování mě štve. Hudba se buď líbí nebo nelíbí, říká šéf Festivalu na ulici

5. srpen 2021

Lukáš Krasný je lídr kapely Semtex a také ředitel agentury Nashledanou, která zajišťuje plzeňský Festival na ulici. Ten nabídne rock, bigbít, jazz, funky, folk, country, ale i dechovku a zahrají také plzeňští filharmonici.

Letošní už 28. ročník Festivalu na ulici se uskuteční v Plzni na čtyřech scénách od 20. do 28. srpna.

"Hrát bude 130 z velké části západočeských kapel. Je to jedno ze základních poslání festivalu, totiž dávat šanci začínajícím skupinám se ukázat," říká Lukáš Krásný. Festival je skutečně multižánrový, takže například jedno odpoledne je věnováno milovníkům dechovky a lidové písničky. 26. července vystoupí U Branky Jiří Pospíšil s harmonikou a také Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku FOLIGNO.

"Osobně se těším na koncert Plzeňské filharmonie na náměstí 22. srpna. Budou se hrát filmové melodie a diváci zažijí jedno skutečně velké překvapení," doplňuje Lukáš Krásný. Každý den začne pohádkou pro děti U Branky. "Končit se bude po 22. hodině v Anděl café, kde se budou scházet muzikanti ze všech scén a může dojít k jedinečným jamováním," dodává.

autor: Michal Jančařík | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.