Školákům z Plzeňska začaly jarní prázdniny. Některé děti odjely na hory, jiné si hrály na příměstském táboře v Blovicích

7. únor 2022 15:35

Dětem z okresů Plzeň – město, Plzeň – sever a Plzeň – jih začaly dnes jarní prázdniny. Domy dětí a mládeže sice plánovaly řadu aktivit, kvůli koronaviru se ale ne všechny mohly uskutečnit a řadu z nich bylo potřeba i přesunout na jiný termín

Například Dům dětí a mládeže v Blovicích připravil tři aktivity. Žádnou z nich ani přes úbytek dětí rušit nemusel. Jednou z nich byl týdenní pobyt na Šumavě, kam odjely všechny děti, kromě dvou, kdy jedno bylo v karanténě a druhé nemocné. Další děti mají na příměstském táboře připravený jiný program.

„Přišel jeden náš externista, který předvedl dětem karate a vyráběly koule pro ptáčky, tak zvaný ptačí zob, který potom venku navěsily na stromy. V dalších dnech je to potom návštěva Muzea loutek v Plzni, plno pohybových her a proběhne i celá řada kreativního tvoření, protože se jedná o děti mladšího školního věku a ty tyhle aktivity vyhledávají,“ popsala ředitelka Domu dětí a mládeže v Blovicích Božena Šroubková.

Vstup jen s negativním testem

 Pro všechny děti, které se chtějí účastnit příměstských táborů, zatím platí, že se před tím musí otestovat na covid-19. „Děti už přišly s PCR testy, takže tady se fyzicky netestovaly, ale jen předkládaly certifikáty,“ doplnila Božena Šroubková s tím, že celkem se na jarní prázdniny přihlásilo 73 dětí, zhruba 18 z nich ale mělo pozitivní test na koronavirus.

O poznání hůř omezil koronavirus připravené aktivity ve Středisku volného času Radovánek v Plzni. „Bohužel se nám stalo, že z 25 dětí nám zůstaly jen dvě nebo tři, a ty tábory jsme museli úplně zrušit,“ popsala ředitelka Eva Tischlerová.

Ze sedmi aktivit nakonec zůstala jen jedna a zaměstnanci mají náhradní program. „Tím jak nemáme děti na pracovištích, tak jsme se rozhodli, že to využijeme k tomu, abychom opravili některé prostory, vymalovali je, přestavěli nábytek, starý nahradili novým a podobně,“ uzavřela Eva Tischlerová.

autoři: Martina Klímová , jik
Spustit audio