Slavia si veze tři body z Příbrami. Těsnou výhru vystřelil sešívaným v závěru střídající Musa

3. červen 2020 07:59

Fotbalisté vedoucí Slavie ve 27. kole první ligy zvítězili na hřišti poslední Příbrami 1:0 až díky gólu střídajícího Petara Musy z 82. minuty. Pražští obhájci titulu po koronavirové pauze i potřetí vyhráli a vedou neúplnou tabulku o 11 bodů před Plzní, která má k dobru středeční zápas v Ostravě. Příbram poprvé pod trenérem Pavlem Horváthem prohrála a na předposlední Opavu ztrácí bod

Na souboj posledního s prvním v tabulce se dostali opět příbramští majitelé permanentek a ti sledovali, jak velké sebevědomí domácí nabrali sobotní výhrou 2:1 v Olomouci. V držení míče podle očekávání sice vládli slávisté, ale Středočeši nevypustili žádný souboj a jak byla možnost, snažili se vyslat vpřed rychlého Polidara, který dokázal hosty několikrát pozlobit.

Možnosti skórovat měli ale dříve slávisté, už v jedenácté minutě odraženým míčem trefil Stanciu tyč a zdálo se, že ligový lídr se rychle rozjede. Jenže šancí z jeho strany příliš nepřibývalo, do zahuštěné příbramské defenzivy se hosté dostávali složitě.

Nejnebezpečněji vypadaly jejich rychlé akce, které přišly ve chvíli, kdy se domácí vydali ve větším počtu do útoku, což ale nebylo příliš často. Nebezpečná byla pouze standardní situace, kterou musel odvracet hlavou Coufal.

Před poločasem dvakrát naznačil cestu za vedením slávistický Tecl, ale domácí drželi v poločase cenou remízu a krátce po změně stran naznačil Soldát, že by rádi sáhli i po výhře, ale příbramský záložník hlavou minul.

Hosté hradbu prolomili

Po hodině hry se zdálo, že Pražané přece jen najdou častěji cestu přes příbramskou „vozovou hradbou“, ale Traorého pokus uvnitř šestnáctky Melichar zlikvidoval. Hosté ale zvyšovali tlak, několikrát si říkali o penaltu, přicházely i přímé kopy a Stanciu z jednoho z nich opět trefil tyč.

Osm minut před koncem stále se zvyšující červenobílý tlak vyvrcholil gólem, který po sérii důrazných soubojích uvnitř šestnáctky vstřelil střídající Musa přesnou raou. Chorvatský útočník dal desátý ligový gól v sezoně a zařadil se mezi šest nejlepších kanonýrů soutěže.

Domácí se v závěru snažili riskantní hrou ještě vyrovnat, ale zkušenější hosté si už tři body pohlídali a Příbram v lize porazili poosmé za sebou.

zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio