Slávisté poničili areál Plzně. Tvrdík slíbil uhradit škodu

10. květen 2019 12:00

Několik fanoušků Slavie poničilo tréninkový areál fotbalové Plzně, která se kvůli tomu obrátila na policii. Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík čin vandalů odsoudil a Viktorii slíbil uhrazení škod.

Příznivci Slavie v noci na dnešek vnikli do areálu v Luční ulici, který pomalovali vulgárními, hanlivými a výhružnými nápisy i směrem k nedělnímu zápasu. Na místě nechali i oběšenou figurínu v plzeňském dresu. „Můžeme tyto informace potvrdit a momentálně vše řešíme s policií. Jde o velké poškození tréninkového areálu a jeho okolí," řekl tiskový mluvčí plzeňského klubu Ondřej Lípa.

Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík se od činu distancoval a slíbil úhradu škody. „Všichni ti, kteří poničili areál Viktorie Plzeň, jsou jen sprostí vandalové. Je to hnus, který se sportem nemá nic společného. Stydím se a jménem klubu se distancuji,“ napsal předseda představenstva Slavie na twitteru. „Viktorii uhradíme náklady na uvedení do původního stavu. Je to podraz na klub, nedělní zápas má být oslava fotbalu,“ dodal Tvrdík.

Nedělní utkání může hodně napovědět o novém mistrovi. Fotbalisté Slavie před druhým kolem nadstavbové skupiny o titul vedou tabulku před Plzní o dva body. Utkání mezi Plzní a Slavií začíná v Edenu v 18 hodin.

autor: jik | zdroj: ČTK
Spustit audio