Slavnostní kuře s jablečnou oblohou. Fantastická kombinace

Nabízíme recept, v kterém hrají důležitou roli jablka a také kari koření. A jako přílohu zkuste arabskou rýži. Dobrou chuť.

Ingredience
  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • 50 g opražených mandlových lupínků
  • Na marinádu: 1 - 2 vejce
  • ½ PL kukuřičného škrobu (maizena)
  • 1 PL worcesterské omáčky
  • Na obložení: 2 nakyslá jablka
  • 2 PL kari koření
  • 1 PL másla
  • rybízová nebo brusinková marmeláda

Očištěná kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme a naložíme do marinády, připravené našleháním vajec, kukuřičného škrobu a worcesterské omáčky. Maso necháme v chladu marinovat nejméně 1 hodinu, klidně však přes noc.

V pánvi rozpálíme olej a připravené marinované maso v něm opečeme z každé strany do zlatova.

Hotové pátky masa posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky a obložíme plátky podušených jablek, do jejichž středu dáme trochu marmelády.

Jablka se obalují v kari

Příprava jablek: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme je na cca 1 cm silné plátky, obalíme je v kari koření a v rozpuštěném másle je z obou stran asi 3 minuty podusíme.

Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, dušená nebo arabská rýže (rýže s nudlemi).

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko