Sledovali jsme ONLINE: Sparta v Evropské lize remizovala v Tripolisu 1:1

17. září 2015

Fotbalisté pražské Sparty remizovali v úvodním utkání Evropské ligy skupiny K na hřišti řeckého Asterasu Tripolis 1:1. Hned ve 2. minutě poslal domácí do vedení Mazza, ve druhém poločase vyrovnal po přihrávce Frýdka Lafata. V závěru neuznal rozhodčí Spartě velice přísně vítězný gól.

Sparta vstoupila do zápasu velice špatně. Hned ve 2. minutě přišla při rozehrávce na vlastní polovině o míč, ten získal na levé straně Mazza, který postupoval sám na Biičíka a křižnou střelou otevřel skóre.

Za dalších devět minut mohl zvýšit na rozdíl dvou gólů Giannou. Po krásné přihrávce za obranu Sparty byl sám před Bičíkem, ale brankář Sparty tentokrát svůj tým podržel.

Na druhé straně byl blízko gólu Hušbauer. Jeho zakončení z prostoru pokutového kopu jen těsně minulo branku Košického. Ještě větší smůlu měli letenští ve 24. minutě. Po rohovém kopu Dočkala trefil Frýdek hlavou tyč!

Minutu před poločasovým hvizdem už se kanonýr Sparty Lafata radoval po přihrávce Jiráčka z gólu, ale asistent rozhodčího viděl ofsajd.

I úvod druhého poločasu Sparta zaspala. Costa podklouzl a Mazza trefil tyč, při další akci přehodil Fountas Bičíka a jen těsně minul branku.

V 56. minutě se ale letenští radovali. Po centru Frýdka se před brankou prosadil Lafata a z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Vyrovnaný stav vydržel až do úplného závěru. Při posledním rohu vstřelila Sparta vítězný gól, ale hlavní rozhodčí ho pro faul neuznal. Byl to velice přísný a diskutabilní verdikt.

Čtěte také

Utkání 1. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Asteras Tripolis - Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branky: 2. Mazza - 56. Lafata. Rozhodčí: Strahonja - Modrič, Radič (všichni Chorv.). ŽK: Ederson, Mazza, Iglesias - Jiráček, Costa, Hybš, Holek, Frýdek, Matějovský.
Tripolis: Košický - Jannulis, Allocco, D. Goian, Lluy - Mazza, Iglesias, Bertoglio (71. Fernández), Ederson (77. Hamdání), Funtas (66. Dimutsos) - Jannu. Trenér: Vergetis.
Sparta: Bičík - Frýdek, Holek, Costa, Hybš - Dočkal, Matějovský, Jiráček (83. Mareček), Hušbauer (66. Fatai), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.

Spustit audio