Sloupy uprostřed cyklostezky kolem Boleváku mohou nepříjemně překvapit

17. květen 2021 12:00, aktualizováno

Cyklisté v Plzni kolem Velkého boleveckého rybníka musí řešit mnoho nepříjemností. Kromě rozpadající se zámkové dlažby, děr a během dešťů i velkých kaluží, také několik sloupů. Ty jsou navíc přesně uprostřed cesty.

Sloup uprostřed cyklostezky kolem Boleváku

Na cyklostezce z Malého Bolevce na Bílou Horu se objevuje mnoho překážek. Sloupy stojí jak v části pro chodce, tak pro cyklisty. Ti vždy musí vejít nebo vjet do druhé části stezky. Sloupy jsou označené černožlutou barvou a na stezce se jich nachází hned několik.

Nejhorší místo je za odbočkou na hráz Velkého boleveckého rybníka, kde jsou sloupy zakotveny do pasáže pro chodce. „Chodci se tak musí dostat do cyklostezky, která je v těchto místech pouze metr široká,“ podotkl zastupitel města Plzně a také triatlonista a olympionik Jan Řehula.

Přeložit sloupy jinam není úplně jednoduché

Sloupy by se nabízelo přeložit o kousek dál. „Je připraven společný projekt s ČEZem na přeložku veřejného osvětlení elektrické sítě. Záleží však na tom, kdy se to dostane do investičních plánů ČEZu,“ uvedl náměstek primátora Michal Vozobule. ČEZ žádnou podobnou investici zatím neplánuje, a tak se ani město nebude do výměny veřejného osvětlení pouštět.

Cyklostezka podél Karlovarské třídy pod Střední průmyslovou školou dopravní se po několika letech dočká odstranění schodů, které ji přerušovaly. Složité majetkové vypořádání, aby bylo schody možné odstranit, trvalo dlouhých 10 let. K odstranění schodů by mělo dojít ještě letos.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio