Slovenské Rádio_FM v DAB+ s lepším pokrytím, změnil se ochranný interval

7. únor 2023

Telekomunikační společnost Towercom změnila ve svém DAB+ multiplexu ochranný interval u rozhlasové stanice Rádio_FM. V praxi to znamená, že si majitelé digitálních přijímačů mohou naladit tento veřejnoprávní okruh i při horším signálu. Novinka je platná od 1. února.

„Změna ochranného intervalu EEP (Equal Error Protection) v praxi pro posluchače znamená, že pro bezproblémový poslech rozhlasové stanice Radio_FM aktuálně postačuje i slabší signál, než je tomu u zbývajících stanic,“ vysvětlil web SatelitnáTV.sk. Tuto novinku tak bez pochyby ocení i majitelé digitálních rádií, kteří jsou v oblasti s problematickým pokrytím a signál jim díky nedostatečné síle může vypadávat. 

Rádio_FM je dobře zaběhnutým hráčem na slovenském rozhlasovém trhu. 3. listopadu loňského roku oslavila stanice své osmnácté narozeniny. „Rádio_FM je nedílnou a nenahraditelnou součástí bohaté nabídky rozhlasových služeb RTVS. Není však jen obyčejným hudebním rádiem. Dává prostor i okrajovým hudebním žánrům, ale kromě dynamického a bohatého denního vysílání posluchačům nabízí i množství diskusních a hudebních speciálů,“ vysvětlil nedávno jeho úlohu generální ředitel RTVS Ľuboš Machaj.

autor: lukpo
Spustit audio

Související