Sobotní Noční linka: Když stále něco hledáte a nemůžete najít. Kde to jenom může být?

27. únor 2021

Také vám řádí doma skřítek, který schovává věci a nebo je to vaše roztržitost? Stále hledáte klíče, mobil, brýle nebo třeba zuby? Kde to jen může být? Pokládáte si tuto otázku často a jste úspěšní v hledání? Mají vaše věci své pravidelné místo, máte nějaký pevný řád a nebo se vám nedaří vše co potřebujete uhlídat? 

Máte nějakou praktickou pomůcku na to, jak nic důležitého nezapomenout? Co zapomínáte nejčastěji vy? Co jste naposledy hledali a našli jste? Zažili jste trapnou situaci, kdy jste nemohli vyrazit ven, protože jste nemohli najít zuby?

Čtěte také

Někdy to svádíme na skřítky, kteří řádí v našich domácnostech a schovávají nám důležité věci, ale většinou je to naše roztržitost. Kam jsem to jen dal? Říkáme si, když zase hledáme peněženku, mobil, klíče od auta, od bytu, od chaty a do toho ještě nemáme brýle na dálku a na čtení a nevím co ještě všechno.

Většinou na to přijdeme až pozdě, třeba v obchodě, pokud nemáme nějaký řád nebo seznam, podle kterého postupujeme. Co nejčastěji hledáte vy a jak jste na tom?

Máte svůj systém nebo je to pro vás pohroma? Jak si zapamatovat, jestli člověk má při ruce všechno, co potřebuje? Na vaše příběhy a vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.