Sobotní Noční linka: Kvete láska v každém věku?

1. květen 2021

Věříte, že láska kvete v každém věku? Nebo máte pocit, že ve vyšším věku už není čas pro vroucí city? Kdy jste svoji poslední lásku prožívali Vy? Nebo ji právě prožíváte? Stáli jste někdy před otázkou: přiznat, nebo zatajit svoji lásku?

A co Vy? Máte pocit, že ve vyšším věku už není čas pro vroucí city? Pozor, i psychologové říkají, že to je velký omyl. Právě láska je to, co nám zpříjemňuje život a je jeho smyslem. V každém věku a bez jakéhokoli rozdílu. Proč se tedy bránit lásce? Protože společenské zvyklosti jsou jiné a někteří lidé si myslí, že senioři přece nemohou zažívat pocity milenců? Že se to pro ně nehodí? Každý přece chceme mít tu druhou polovinu svého já. A když se rozvedeme, nebo ovdovíme, přece to neznamená, že život pro nás končí.

Láska je cit, který nás nabíjí energií. A já jsem přesvědčena o tom, že je jedno, kolik nám je. Díky náklonosti druhého člověka přece zažíváme euforii, uvolňují se nám endorfiny, cítíme se spokojeni. A když jsme spokojeni, i řada zdravotních problémů se nám vyhne. Tak proč se lásce bránit, ať už jsme v jakémkoliv věku? Na vaše názory v dnešní Noční lince se těší Zora Ježková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.