Sokol na Doubravce chce vybudovat prostor pro stolní tenis a další sporty

Tělocvičná jednota Sokol plánuje vybudovat v Plzni na Doubravce novou přístavbu pro jógu, gymnastiku, ale hlavně stolní tenis. Zda se se stavbou začne, závisí jen na získání dotací.

Velká tělocvična sokolovny v Plzni na Doubravce je koncipovaná na tělocvičnu s jevištěm a přísálím. Zhruba čtyři metry vysoká nová dřevostavba by měla vzniknout právě nad přísálím. Díky této výšce by měli mít stolní tenisté v novém prostoru ideální podmínky.

Přístavba vyjde na více než šest milionů korun

Doubravečtí sokolové si však našetřili zhruba 400 tisíc korun. Stejnou částku by jim mohl poskytnout městský obvod Plzeň 4, samotná Plzeň pak dokonce 750 tisíc korun. Doubravecký Sokol však musí uspět s žádostí o grant u Národní sportovní agentury, která by uhradila 70 % nákladů.

Sokol by mohl také počítat i s bezúročnou půjčkou od jednoho ze svých členů Miloslava Knížka. „Chodíme sem už řadu let hrát s kamarády badminton a jsme zde vrcholně spokojeni,“ sdělil Miloslav Knížek.

Nad touto částí budovy vznikne přístavba

Pokud Sokol dosáhne na všechny dotace, mohlo by se ještě letos začít stavět. Stavba by se zahájila pravděpodobně v září a dokončena by mohla být před létem roku 2022. Multifunkční přístavba bude ze 70% zaměřená na stolní tenis, ale bude se v ní moci cvičit jóga nebo gymnastika.

Stará herna stolního tenisu se bude dál pronajímat. „Chodí k nám tolik zájemců o ping pong, že budou jen rádi, že se jim možnosti zvětší,“ uzavřela jednatelka doubraveckého Sokola Milada Nováková.

autoři: Karolína Sedláková , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio