Sólistka plzeňského baletu Jarmila Hruškociová: V jídle se nemusím omezovat, výdej energie mám veliký

2. únor 2022

Na prknech plzeňského divadla tančí už od roku 2007. S manželem Jozefem, členem souboru muzikálu Divadla J. K. Tyla mají dceru Juliannu, která už doma začíná také tančit a zpívat.

Zkrocení zlé ženy, Princezna se zlatou hvězdou nebo Don Quijote. To jsou představení, v kterých můžete Jarmilu Hruškociovou vidět. 19. března pak má premiéru Lady Macbeth. "Neslezu z jeviště, jsem v každém obrazu, odcházím jen kvůli převleku. Bude to jedna z nejnáročnějších rolí, ale i jedna z nejkrásnějších," říká baletka.

Po mateřské dovolené se podle vlastních slov už dostala docela do formy, ale bylo to prý těžké. Doma protahuje svaly, fyzičku ovšem získává pouze na baletním sále. "Nemusím se omezovat v jídle. Mám tak velký výdej energie doma i v divadle, že to naštěstí není potřeba," dodává.

V rozhovoru se Stanislavem Juríkem mluvila i o jednom ze zimních sportů, který má moc ráda a díky němu se těší na olympiádu. A jak se Jarmila Hruškociová dívá na dobu pocovidovou v české kultuře? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Stanislav Jurík , iko
Spustit audio