Sparta využila zaváhání Plzně a vede ligu o tři body, Liberec remizoval v Jihlavě

25. říjen 2015

Fotbalisté Viktorie Plzeň zaváhali v 11. kole Synot ligy na hřišti Zbrojovky Brno, když prohráli 0:1. Toho využila pražská Sparta a po jasném vítězství nad Bohemians 1905 se osamostatnila na čele Synot ligy. Z vítězství se neradoval ani liberecký Slovan, který v závěru zápasu zachránil v Jihlavě alespoň remízu.

Viktoria Plzeň prohrála v nejvyšší domácí soutěži naposledy 1. srpna s pražskou Duklou a v posledních šesti ligových zápasech vyhrála.

První šance v utkání ale měli brněnští fotbalisté. Střela Malíka však mezi tyče Kozáčikovy branky nezamířila a pokus Buchty pohotově vykopl brankář Plzně.

Osm minut po přestávce už se domácí radovali. Po faulu na Briganta odpískal rozhodčí kocourek pokutový kop a Řezníček střelou k tyči překonal Kozáčika. Vzápětí mohl stejný hráč i zvýšit, ale tentokrát šanci neproměnil.

Po hodině hry konečně zahrozila Plzeň, ale Hrošovský dvakrát jen těsně minul brněnskou branku. V závěru zápasu postupně hosté stupňovali tlak, domácí si však i díky obrovské obětavosti vítězství vzít nenechali.

Jihlava chtěla doma s Libercem potvrdit tříbodový zisk z Teplic a v závěru prvního poločasu se k tomu přiblížila po gólu Mešanoviče, který dostal míč do sítě kolenem po centru Vaculíka.

Ve druhém poločase mohl zvýšit na rozdíl dvou gólů a asi i definitivně rozhodnout utkání Kryštůfek, ale odkrytou branku minul. A hned za minutu přišel trest. Jihlavskou obranou proběhl Bartošák a upravil na konečných 1:1.

Útočník Sparty David Lafata otevřel skóre zápasu s Bohemians 1905

Sparta po zaváhání Plzně neponechala nic náhodě a na Letné si poradila s Bohemians 1905. Roli jí usnadnil hostující Bartek, který stihl za 23 minut dvě žluté karty, tím pádem červenou a utkání pro něj skončilo.

V deseti to pak hosté měli hodně těžké. Odolávat sparťanskému tlaku vydrželi do závěru prvního poločasu. Těsně před odchodem do kabin ale přeci jen kapitulovali. Po centru z pravé strany se prosadil Lafata.

Druhý poločas už byl pouze otázkou skóre. Jedenáct minut po přestávce se po přihrávce Krejčího prosadil Fatai a na konečných 3:0 upravil tři minuty před koncem utkání střídající Litsingi. Sparta se tak osamostatnila na čele Synot ligy, druhá Viktoria Plzeň ztrácí tři body.

11. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 55. Řezníček z pen. Rozhodčí: Kocourek - Urban, Kubr. ŽK: Šural - Kopic. Diváci: 8050.

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 42. Mešanovič - 84. Bartošák. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Fišer. ŽK: Vaculík - Švejdík, Coufal. Diváků: 3149.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Lafata, 56. Fatai, 87. Litsingi. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Vysloužil. ŽK: Hušbauer, Brabec - Bartek, Mosquera. ČK: 23. Bartek (Bohemians). Diváci: 10.681.

Spustit audio