Speciální akce v zoo nebo pálení čarodějnic. I to jsou tipy na prodloužený víkend

28. duben 2017

Zdá se, že počasí se trochu umoudřilo a o prodlouženém víkendu už by nemělo sněžit. Pokud tedy nechcete zůstat doma kvůli pálení čarodějnic nebo hlídání májky, máme teď pro vás několik tipů, kam se můžete během tří dnů volna podívat.

K Plzni sice patří pivo, ale o posledním dubnovém víkendu i tady nečekaně poteče víno proudem. Přesvědčit se můžou všichni, kteří se rozhodnou navštívit jarní festival vína v Kopeckého sadech. Festival se koná v sobotu od 11 hodin až do večera, a při degustaci bude hrát všem milovníkům vína cimbálová muzika.

Plzeňskou zoologickou zahradu v neděli zase ovládnou čarodějnice, od 15 hodin se tam chystá jejich slet. Na děti čeká i pohádková soutěžní stezka. Speciální akci připravila zoo i na pondělní sváteční den, kdy se můžete od 14 hodin zúčastnit zpívání pod staročeskou májku.

Příznivci silných strojů a motorek by si na prvního máje neměli nechat ujít tradiční motorkářskou akci na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Dorazit by mělo až tisíc motorek všech druhů a kubatur, které před polednem společně vyrazí na svou prvomájovou vyjížďku.

Další zajímavá akce v Plzeňském kraji se uskuteční v klášteře Kladruby, kde se návštěvníkům otevře archiv vůní, který nabízí na 120 vonných látek, parfémů a vůní. Navíc tu představí novou vůni s názvem Madona.

A nudit se tento víkend nebudou ani v Karlovarském kraji

V sobotu se letos poprvé otevře Štola Johannes na Zlatém Kopci poblíž Božího Daru. Můžete si tam vybrat ze dvou prohlídkových tras unikátního důlního díla.

Tradiční rituály a oslavy filipojakubské noci s pestrým doprovodným programem a opékáním buřtů se konají v neděli v Karlových Varech na Sokolském vrchu a na Rolavě. V neděli večer se letos poprvé rozezní zpívající fontána na kolonádě v Mariánských Lázních. V pondělí 1. května se koná česko-německá pouť porozumění ve Skokách u Žlutic. Pouť začíná procesím, které vychází od křížku nad Skoky v 10 hodin.

autoři: čer , jik
Spustit audio