Špenátová polévka je dobrý tip nejenom na Zelený čtvrtek
I když tato polévka nevypadá úplně lákavě a už jen při jejím názvu se nám mohou vybavit školní jídelny, nedejme se odradit. Její chuť a výživové hodnoty zajistí, že se stane součástí našich jídelníčků.
- 350 g mraženého špenátového protlaku
- 1 cibule
- česnek
- 50 g másla
- 30 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1 l vývaru
- sůl
Oloupanou cibuli nakrájíme a na másle ji necháme zesklovatět. Pak zasypeme moukou, a připravíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar, mléko a nerozmražený špenátový protlak, osolíme, přidáme česnek a pod pokličkou pomalu vaříme zhruba 30 minut.
Do hotové polévky slabým praménkem zavaříme vajíčko tak, aby se srazilo na drobné kousky. To docílíme tak, že polévkou nemícháme, dokud vajíčko není sražené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.