Špičák o tomto víkendu zahajuje sezónu. Návštěvníci najdou i několik novinek

30. květen 2017

Kromě krásného počasí a zahájení sezóny na mnohých koupalištích se o víkendu 3. a 4. června také rozjede lanovka na Špičák. Místo lyžařů začne vozit pěší turisty a bikery. Na letní sezonu připravili provozovatelé pro návštěvníky několik novinek.

Největší novinky jsou přímo v bikeparku. Například jeho nejobtížnější trať, na které se jezdí i závody, má za sebou kompletní přestavbu. Změny se uskutečnily ale i na ostatních tratích, kde provozovatelé vyměnili prakticky všechny dřevěné prvky. Významná letos byla i údržba sedačkové lanovky, kde za milion korun zrekonstruovali celý zabezpečovací systém. Veškeré investice do letní sezony na Špičáku stály zhruba 2,5 milionu korun.

Novinky se týkají i rodin s dětmi. Ty se mohou například vydat na pěší výlet čtyřkilometrovou stezkou za zajícem, na níž jsou nové panely s úkoly, které mohou děti cestou plnit.

Další novinkou jsou tipy na výlety po okolí, které vytvořili ve středisku. Na webu Špičáku nebo v infocentrech na pokladnách získají lidé zdarma tipy včetně plánků cest na nejzajímavější výlety po okolí, ať už pro rodiny s dětmi či zkušené turisty, pěšky nebo na kole. Návštěvníkům je k dispozici i půjčovna kol a elektrokol.

Lanovka bude od soboty až do 15. června bude v provozu jen o víkendech. Důvodem je ochrana přírody. Potom přejde na každodenní režim, ve kterém bude fungovat až do 15. září. Lanovka bude jezdit vždy mezi devátou až 17. hodinou, a v pátek a v sobotu bude v provozu až do 18 hodin.

autoři: en , jik
Spustit audio