Společnost Plzeň 2015 stále hledá dobrovolníky pro šíření informací o projektu Evropské hlavní město kultury

10. leden 2015

Plzeň stále shání dobrovolníky na zahájení Evropského hlavního města kultury 2015. To začne 16. a skončí 18. ledna. Do takzvaného Klubu strážných andělů se přihlásilo už zhruba 130 lidí, ale další desítky jsou ještě potřeba.

Co bude úkolem dobrovolníků, vypočítává koordinátorka Eva Kraftová: "Pomohou s péčí o příchozí návštěvníky celé této významné akce. Existují dvě možnosti, jak pomáhat. Buď pečovat o příchozí hosty, trénovat angličtinu a další jazyky, záleží na tom, z jakých zemí budou návštěvníci. Samozřejmě, že je možné informovat i české návštěvníky. To je jedno téma. Druhé téma je informování o celém programu slavnostního zahájení, o tom, kde se co děje, odkud kam se můžete dostat a tak dále."

Dobrovolníci se mohou hlásit prostřednictvím webové stránky plzen2015.cz/andele anebo na emailové adrese andele@plzen2015.cz.

Plzeň - evropské město kultury nabídne přes 600 akcí

Slavnostní zahájení celého projektu se uskuteční v Plzni 17. ledna. Ceremoniál by mohlo na centrálním náměstí a v sadovém okruhu sledovat až 50 tisíc lidí. Evropské hlavní město kultury má v plánu více než 600 akcí. Rozpočet je zhruba 430 milionů korun. Je to jeden z nižších rozpočtů evropských hlavních měst kultury. Cílem projektu EHMK je změnit vnímání Plzně jako konzervativního průmyslového sídla na město, kde je dobré žít a navštívit jej. Spolu s Plzní stejný titul ponese i belgické město Mons.

autoři: kos , Štěpánka Zýková
Spustit audio