Sportmanie se stěhuje na jiné místo, program bude nadupaný

18. květen 2022 18:53, aktualizováno

Sportmanie se letos stěhuje do Škoda Sport Parku v Doudlevcích. Akci pořádá město Plzeň a jejím smyslem je, aby si děti, mládež i dospělí mohli na vlastní kůži vyzkoušet nejrůznější druhy sportů.

Již tradiční Sportmanie, která představí široké veřejnosti nejrůznější odvětví sportů a sportovních klubů, letos výjimečně nebude v parku za obchodním domem Plaza. „Ten prostor se zatravňuje a není možné tam pustit takové množství lidí,“ vysvětlil náměstek primátora Roman Zarzycký. „Vybrali jsme Škoda Sport Park v Doudlevcích, kde se bude líbit hlavně milovníkům vodních sportů. Mohou se těšit třeba na vodní trampolínu na řece, je tam také velká horolezecká stěna, skatepark a inline dráhu využijí i kola, koloběžky,“ objasnil vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

Každý ze tří třídenních bloků nabídne více než 40 sportovních stanovišť. Opět se chystají oblíbená vodní stanoviště, tentokrát v řece Radbuze. Již nyní se díky této akci významně proměnil přístup k jezu na řece Radbuze, kde nechal magistrátní odbor sportu ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 2-Slovany zbudovat nový průchod. Připraveny budou i naprosté novinky. Jedna z nich nabídne možnost vyfotit se s vlastní pískovou sochou. Na hlavním pódiu se budou prezentovat zejména sportovní kluby a chybět nebudou soutěže o zajímavé dárky.

Sportmanie zavítá i do dalších měst kraje

V letošním roce se opět uskuteční i Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje. „V období od 20. do 23. června navštívíme Rokycany, Tachov, Domažlice, Klatovy. Dopolední program je přizpůsobený žákům základních škol, kteří tyto sportovní akce navštíví v rámci školní docházky, odpolední program je určený pro širokou veřejnost,“ prozradil Přemysl Švarc.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio