Sportovci ve Švihově budou mít k dispozici novou halu

18. duben 2017

Prázdniny, to je doba, kdy školní budovy na jedné straně osiří, na druhé straně je to přesně to pravé období na to, aby je obsadili dělníci. To se letos chystá ve Švihově.

Letos na konci června začne ve Švihově dlouho plánovaná stavba sportovní haly. Ta bude navazovat na stávající tělocvičnu a vyjde na několik desítek milionů korun.

„Náklady na výstavbu této haly bude v plné výši hradit město, protože žádná dotace k tomuto účelu nebyla vypsána. Nicméně z předchozích let máme našetřeno a jsme schopni halu postavit z vlastních prostředků. Smlouva je uzavřená na více než 22 milionů korun bez DPH,“ řekl starosta Švihova Václav Petrus.

V nové moderní hale najdou využití téměř všechny míčové sporty jako například basketbal, volejbal, tenis a podobně. Samozřejmostí je patřičné zázemí a technicky správné parametry hřišť.

Více než padesát let stará školní tělocvična už nevyhovuje současným nárokům ani kapacitně. Škola tuto změnu pocítí hlavně organizačně a při sestavování rozvrhu vyučování. Až doposud například na druhém stupni nemohli mít tělocvik ve stejné době chlapci a děvčata, protože tělocvična kapacitně nestačila a jiná k dispozici nebyla. Původní tělocvična zůstane dál v provozu jako malý sál a bude i nadále k dispozici spolkům a veřejnosti.

Stavební ruch vypukne před letními prázdninami a hotovo by mělo být do konce příštího roku.

autoři: en , jik
Spustit audio