Správa a údržba silnic Plzeňského kraje má osm nových vozů

20. duben 2023 13:52, aktualizováno

Osm nových nákladních vozidel má Správa a údržba silnic Plzeňského kraje. Zástupci hejtmanství i krajských silničářů si je převzali v úterý ve středisku v Kralovicích.

Jedná se o vozy typu Mercedes Benz Arocs, do arzenálu přibylo sedm nákladních automobilů s pohonem 4x4 a jeden s pohonem 6x6. Celkový objem vynaložených finančních prostředků byl 56 milionů korun. Vozidla budou osazena kompletními zimními nástavbami na několik typů posypů, na letní údržbu budou vybavena sklápěcími nástavbami turbo, jedna nástavba bude také pro sběrný vůz.

Nová auta budou silničářům dobře sloužit třeba už při letošní letní údržbě, která oficiálně započala prvního dubna. „Zima sice nebyla klasická bílá, ale docházelo k častému střídání teplot, kdy v noci mrzlo a přes den se teploty přehouply do plusu. Silničáři tedy měli v podstatě stejné množství práce a vykonali obdobné množství zásahů jako v minulých letech,“ prozradil provozní ředitel Správy a údržby silnic v Plzeňském kraji Radek Šíma. „Nyní v některých okresech ještě držíme pohotovostní sypače, ale jinak už se pilně připravujeme na odstranění následků uplynulé zimy na silnicích.“

autor: abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio