Stavba přivaděče z Plzně do Klatov proměnila okolí silnice v měsíční krajinu

14. červenec 2022 11:42, aktualizováno

Velkými změnami prochází aktuálně silnice na trase Klatovy – Plzeň. Kromě toho, že silničáři staví obchvat Klatov, můžou řidiči už kousek od Plzně sledovat rozsáhlou stavbu další části dálničního přivaděče.

Na trase z Plzně do Klatov mění stavba dálničního přivaděče krajinu v nepoznání. Ředitelství silnic a dálnic staví za zhruba miliardu korun pokračování dálničního přivaděče a zároveň obchvat Horní Lukavice. Právě probíhají hlavní zemní práce a práce na mostech. Téměř hotový je most na mimoúrovňové křižovatce, která řeší napojení Chlumčan na jižním Plzeňsku.

Z Plzně do Klatov vznikne čtyřproudová silnice. Buldozery nyní dávají ornici na svahy, které se nachází u silnice, aby se následně mohly ozelenit. Stavba probíhá mimo původní silnici 1/27. Proto k žádným významným omezením provozu kvůli stavbě nedochází.

Materiál zatím nechybí

„Zatím máme všechen materiál. Děláme teď jen zemní práce. Na mostech také žádný problém nebyl. Zhotovitelé byli předzásobeni. Nedostatek materiálu tady zatím nepociťujeme,“ uvedl vedoucí úseku výstavby plzeňské správy ŘSD Michal Bárta.

Podle plánu by měla být silnice hotová v březnu roku 2024. Pokud vše půjde dobře měl by se po dokončení této stavby začít budovat obchvat Přeštic na jižním Plzeňsku.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio