Stavby silnic v kraji pokračují. Buduje se městský okruh i průtah Tlucnou. V Radčicích se stavba odkládá

8. srpen 2022 20:04, aktualizováno

Správa a údržba silnic Plzeňského kraje zahájí ještě letos několik větších investičních akcí. Během podzimu začne například odložená rekonstrukce hlavní silnice v plzeňských Radčicích a stavbaři obsadí vozovky i na severu Plzeňska.

Do konce roku by Správa a údržba silnic Plzeňského kraje ráda realizovala opravu povrchu silnice v úseku mezi obcemi Hartmanice a Petrovice u Sušice. Na severu Plzeňska se bude opravovat 10 kilometrů dlouhý úsek silnice mezi Nečtinami a Úněšovem. Zahájeny budou také další dvě investiční stavby, které budou dokončeny až v příštím roce. Jedná se o stabilizaci svahu nad mostem v Liblíně a rekonstrukci průtahu obce Tlucná.

Průtah Tlucnou je připravovaný dlouhodobě. Proběhne kompletní rekonstrukce komunikace. Opravovat se budou také chodníky, vybudovat by se měla nová kanalizace a vodovod. Stavba bude probíhat za úplné uzavírky, která je naplánovaná od 23. srpna zhruba do konce května 2023. Náklady na tuto stavbu se budou pohybovat okolo 80 milionů korun.

Oprava silnice v Radčicích byla odložena

Oprava povrchu silnice v plzeňských Radčicích byla odložena a stavba bude zhotovena až na podzim. „Dne 21. 6. byl vynesen odsuzující rozsudek proti jednomu z účastníků zhotovitele stavby,“ sdělil technický ředitel krajské správy a údržby silnic Martin Vít. „Přes veškeré snahy nám náš právní zástupce nedoporučil uzavřít dodatek na práce, které jsou nezbytné k této realizaci opravy,“ doplnil. Celý průtah Radčicemi bude odfrézován a dojde k sanaci nejpoškozenějších míst. Rekonstruovat se budou hlubší vrstvy vozovky.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio