Stíhačky i parašutisté. Chebské letiště o víkendu hostí další ročník Leteckého dne

11. srpen 2022

Po celý víkend hostí chebské letiště další ročník mezinárodní akce Letecký den. Návštěvníci uvidí unikátní historické stíhačky i moderní techniku.

Areál letiště bude pro návštěvníky otevřený v sobotu i v neděli vždy od devíti hodin. Hlavní program pak začíná ve 13 hodin. Jeho součástí bude prezentace historických stíhaček i moderní techniky. Chybět nebudou ani vyhlídkové lety, seskoky parašutistů, akrobatická čísla motorových i bezmotorových letadel nebo vystoupení policistů a vojáků.

Například ve 13:39 proletí nad letištěm JAS-39 Gripen, ve 14:00 Lockheed Electra, osobní letoun Jana Antonína Bati, který s ním obletěl celý svět. V 15:50 se předvede Messerschmitt Me-262 Schwalbe, který změnil historii letectví. Chybět nebude ani jeden z nejlepších akrobatických pilotů na světě. Mistr světa Red Bull Air Race - Martin Šonka.

Miroslav Rod, letový ředitel akce Letecký den Cheb a Jiří Pěč, manažer akce

Na Letecký den organizátoři zajistili kyvadlovou autobusovou dopravu zdarma. Cílem je, aby vlastním autem přijelo co nejméně návštěvníků a před zahájením akce se na příjezdových komunikacích k letišti netvořily kolony.

Spustit audio