Stovky dětí z plzeňských mateřských škol bojovaly o titul krále sportovních her

16. květen 2018

Svoji obratnost a rychlost si v úterý vyzkoušelo při sportovních hrách na 500 dětí z 24 plzeňských mateřských škol. Akce se konala na atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanech.

Na soutěži startovaly nejúspěšnější mateřské školy z únorových kvalifikačních kol čtyř hlavních plzeňských obvodů a dále školky z Křimic, Lhoty, Radčic a Malesic.

Závodů se zúčastnila také 5. Mateřská škola v Plzni-Slovanech, která loni obsadila 4. místo. Letos se ovšem posunula na příčku nejvyšší a získala zlatou medaili. Podle její ředitelky Renaty Krastové děti sportování velmi baví: „Musím je pochválit, jsou moc šikovní. Každý den máme rozcvičku. Na soutěž jsme se připravovali na zahradě a zkoušeli jsme si udělat i vlastní olympiádu. Z toho vzešel výběr nejlepších dětí, které umí sportovat.“

Druhé místo získalo družstvo 63. mateřské školy a třetí se umístilo družstvo ze 7. mateřské školy.

Soutěžilo se v následujících disciplínách: skok daleký z místa, hod míčkem z místa, člunkový běh 4x6 metrů, podlézání a přeskakování překážky a závěrečná štafeta. Pro nesoutěžící děti byla navíc připravena řada doprovodných akcí.

Akci pořádalo město Plzeň ve spolupráci s o.p.s. Pohyb a zdraví, partnerem je Nadace sportující mládeže

autoři: jnm , jik
Spustit audio