Stovky žáků nastoupily na letní školy Západočeské univerzity

8. červenec 2019 10:00

Západočeská univerzita v Plzni právě dnes 8. července otevírá letní školy, nastoupí do nich stovky žáků. Největší tradici má Mezinárodní letní jazyková škola.

Osm jazyků ve 40 kurzech nabídne letošní jubilejní třicátá Mezinárodní letní jazyková škola ZČU. Její zakladatelka Eva Valentová se bohužel jubilejního ročníku nedožila, a tak se během dnešního zahájení na tuto dámu hojně a v dobrém vzpomínalo.

Letošní novinkou školy je kurz němčiny pro malé děti, které se budou učit na zámku v Nečtinech. Dále nabídne jazyková škola například čínštinu, 600 studentů přijelo nejen z republiky, ale také z celého světa a to samé platí i o lektorech.

Umění, ekonomie i kybernetika

Mezinárodní je také složení lektorů 15. ročníku letní umělecké škola Artcamp. Ve 40 kurzech například seznámí lektoři žáky s perskou malbou, iránskou ilustrací nebo uměním japonského komixu manga, automobilový design bude vyučovat lektor z Itálie. Část výuky se bude odehrávat v Praze v prostorách DOX v Holešovicích.

Týdenní ekonomická škola Homo Economicus vysvětlí, co je to průmysl 4. 0 nebo co přináší doba robotizace. Při kybernetickém soustředění, které se jmenuje Campo Arduino, si žáci zase postaví a rozpohybují vlastní roboty.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio