Středisko volného času Radovánek v Plzni nabízí téměř 90 letních táborů pro děti

Téměř 90 letních táborů pobytových i příměstských pro 2200 dětí nabízí na letošní léto Středisko volného času Radovánek. Přichystáno je také spoustu táborových novinek. Tábory jsou již z poloviny obsazené.

Letní tábory nabízí mimo jiné i Středisko volného času Radovánek v Plzni, které organizuje nejvíce kroužků a volnočasových aktivit pro děti a mládež v Plzeňském kraji. Středisko pořádá jak tábory pobytové v lokalitách mimo Plzeň i v jiných krajích, tak také příměstské a městské tábory. Letos se Radovánek chystá zorganizovat stejné množství táborů jako bylo připraveno v loňském roce, kdy byla kapacita všech termínů stoprocentně naplněna. Městské a příměstské tábory jsou vhodné pro menší děti, aby si uvědomily, že se musí v kolektivu začlenit a strávit čas bez rodičů.

Pro letošní rok je přichystána také řada novinek

Aktuálně má Radovánek 20 nových táborů, mezi nimiž jsou sportovní, cyklistické tábory nebo badatelský a vědecký tábor. Na táborech si mohou děti vyzkoušet nové věci. „Nemělo by to být moc náročné. Jde spíše o odpočinek a socializaci dětí,“ uvedl zástupce ředitelky střediska Milan Severa.

Jedním z nových projektů je například hudebně-dramatický tábor. „Možná najdeme nové talenty, se kterými budeme moci dál pracovat na kroužcích. Možná ani některé děti neví, na co jsou nadané a talentované a tento tábor by to měl trochu podpořit a vyzkoušet,“ oznámila ředitelka organizace Eva Tischlerová.

Distanční výuka musela být pro některé rodiče velice vysilující, a proto by se mohl zvýšit zájem o tábory. Středisko pořádá také nespočet různě zaměřených kroužků. Kromě tanečních a technických kroužků je nyní veliký zájem o cheerleading a akrobacii.

autoři: Karolína Sedláková , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio